Leuke lesideeen voor het basisonderwijs van Juf Naomi
Doelgroep: 7/8
Sectie: tekenen
Geschreven door: Juf Naomi


Print-vriendelijke pagina..
Verleden, heden, toekomst

Benodigdheden

- potlood
- wascokrijtjes
- ecoline
- a3 vellen

Inleiding

Hou met de kinderen een inleidend gesprek over hun verleden. Hoe waren ze toen ze klein waren? Wat kunnen ze zich nog het beste herinneren?
Hoe zien ze zichzelf nu?
En als laatste hoe zien ze zichzelf in de toekomst. Door de antwoorden van de kinderen kun je dit gesprek nog verder voeren. Het gesprek hoeft niet heel lang te duren. De kinderen moeten wat inspiratie op doen voor de tekening die ze gaan maken.

Kern

De kinderen verdelen het papier in drie vakken. In het eerste vak gaan ze iets tekenen uit het verleden. Misschien wel de gebeurtenis die ze het beste is bijgebleven of die veel invloed heeft gehad op hun verdere leven.
Deze tekening wordt eerst met potlood geschetst!

In het middelste vlak schetsen ze een portret van zichzelf zoals ze nu zijn. Wat vinden ze op dit moment het belangrijkste in het leven? Op alle vakken komt dus een portret van het kind zelf met daarbij de belangrijkste dingen/gebeurtenissen uit die periode.

Op het laatste vlak komt een toekomst tekening. Hoe zien ze zichzelf als ze groot zijn? Misschien kunnen ze het beroep dat ze dan uitoefenen tekenen.

Nadat alle tekeningen met potlood op papier staan wordt er verder gewerkt met wasco. Hiermee wordt de tekening echt getekend en ingekleurd.

Als laatste gaat er een laag ecoline over. Er wordt


Mail Juf Naomi