Leuke lesideeen voor het basisonderwijs van Juf Naomi
Doelgroep: 3/4
Sectie: natuuronderwijs
Geschreven door: Juf Suzanne


Print-vriendelijke pagina..
Benodigdheden:

Teiltje
Gebit
Tandenborstel
Tandpasta
Water
Beker
Poetsdiploma
Spiegeltjes
Roze plak pillen

Inleiding

Voor we beginnen hele duidelijke afspraken maken!!Ik ga eerst even Jan het gebit (kunstgebit) voorstellen. Dan vraag ik de lln hoe vaak ze poetsen per dag. Daarna ga ik vragen hoe lang ze ongeveer poetsen en hoe ze dat doen.

Kern

Dan gaan de lln hun tanden op hun eigen manier nu mogen poetsen. De lln gaan in groepjes hun tanden poetsen. Lln die deze vrijheid niet aankunnen, moeten in de klas in het teiltje hun tanden poetsen.
Ze krijgen daarna een roze pilletje, dat ze fijn moeten kauwen en dan moeten uitspugen. Als je tanden heel erg roze zijn, heb je niet goed gepoetst. Nu ga je d.m.v. Jan het gebit, uitleggen hoe je moet poetsen. De lln gaan nu weer in dezelfde groepjes hun tanden poetsen, maar nu op de manier zoals ik heb voor gedaan. Als ze goed hun best hebben gedaan, krijgen ze van mij een spiegeltje om te kijken of hun tanden goed schoon zijn. Ze zijn goed schoon als ze heel erg glad voelen.

Afsluiting

De lln krijgen nu een poetsdiploma van mij als ze goed hebben gewerkt en goed hebben gepoetst. Achterop staat hoe je goed moet poetsen(zelf maken).

Met dank aan juf Suzanne


Mail Juf Naomi