Leuke lesideeen voor het basisonderwijs van Juf Naomi
Doelgroep: 5/6
Sectie: boekverslagen
Geschreven door: Juf Daphne


Print-vriendelijke pagina..
Meester kikker

De auteur: Paul van Loon
Jaar van uitgave: 1995
AVI: 7

Samenvatting:

De klas van Meester Frans komt erachter dat de meester een geheim heeft. Hij wordt af en toe een kikker! Sita, Dennis, Jaap, Annemarie, Wouter en de rest van klas geloven meester Frans niet. Maar op een dag verandert hij in een kikker in de klas. Pas nu gelooft iedereen het.
Meester kikker wordt pas weer normaal als hij een vlieg eet. Nou is het veranderen in een kikker niet het grootste probleem, meneer Stork, de directeur, blijkt ook niet normaal te zijn. Meneer Stork vernadert ook, maar dan in een gemene ooievaar. En hij zit dus achter meester kikker aan.
En dan is meester kikker ook nog verliefd op juffrouw Suzan. Maar dat kan niet want hij is niet normaal. De kinderen lossen samen met meester kikker eerst het probleem met meneer Stork op. Als hij veranderd is in een ooievaar lokken ze hem in de val en vangt de klas hem. Daarna wordt het probleem met juffrouw Suzan ook opgelost. Meester kikker komt erachter dat juffrouw Suzan eigenlijk Juffrouw vlinder is. Samen worden ze heel gelukkig.

Eigen Mening:

Ik vind het een heel grappig boek, omdat het over iets gaat wat niet waar, maar het gaat wel over normale dingen, zoals: school en verliefdheid.

Informatie over de schrijver:

Paul van Loon werd op 17 april 1955 geboren in Geleen. Hij studeerde aan de Kunstacademie in Den Bosch, richting illustratieve vormgeving. Die opleiding maakte hij niet af, maar hij bleef wel illustreren.
Bij een van zijn tekeningen schreef hij zelf een verhaal en verkocht dat aan het Brabants Dagblad. De krant vroeg om meer verhalen en zo Van Loon als hij schrijver begonnen. Na een aantal jaren verscheen zijn eerste boek. Paul van Loon illustreert zijn boeken niet zelf.
Paul woont met zijn vrouw en dochter in Drunen. Overdag doet hij het huishouden en soms bezoekt hij scholen. 's Avonds en 's nachts schrijft hij zijn boeken.

Dit zijn een paar van de boeken die hij heeft geschreven:

Schildpad ontvoerd (1989)
Vampier in de school (1990)
Gezicht in de mist (1992)
Griezelhandboek (1992)
Weg met die krokodil! (1993)
Lyc-drop (1997)Mail Juf Naomi