Leuke lesideeen voor het basisonderwijs van Juf Naomi
Doelgroep: 7/8
Sectie: bewegingsonderwijs
Geschreven door: Juf Naomi


Print-vriendelijke pagina..
Klimmen, tikspel en springen

Benodigdheden

- touwen
- lange mat
- springtouwen
- 1 matje

Inleiding

De leerlingen helpen met het klaarzetten van de toestellen/materialen. Vervolgens gaan ze een parcours over en langs de materialen lopen om even warm te worden.

Kern

De leerlingen worden verdeeld over de drie vakken. In elk vak gaan ze ongeveer 10 minuten aan het werk. Dan wordt er gewisseld zodat alle vakken aan de beurt komen. Voordat de onderdelen zelfstandig in een vak gedaan kunnen worden moet er eerst een klassikale les aan vooraf zijn gegaan!

Vak 1

In dit van liggen springtouwen. Per tweetal pakken ze 1 springtouw. Deze moet lang genoeg zijn om er met z'n tweeen in te kunnen springen.
Eerst gaan ze beide even alleen springen om het gevoel te krijgen. Wie kan de meeste sprongen doen? Vervolgens gaat 1 van het tweetal beginnen met springen. De ander probeert er bij in te komen springen. Ze gaan tellen hoe veel sprongen ze samen kunnen maken.

Vak 2

Een tikspel.
Bijvoorbeeld met 1 mat waarop je vrij bent.

Vak 3

In dit vak hangen te touwen uit. Om en om worden de touwen gebruikt. Er zitten wel knopen in de touwen! Elk kind pakt een touw (voor zover die er zijn, anders tweetallen maken).
Met het touw in de hangt loop je naar achteren, vervolgens ren je naar voren en klim naar boven in het zwaaiende touw. Als je niet meer verder komt klim je weer naar beneden en mag de volgende.







Mail Juf Naomi