Leuke lesideeen voor het basisonderwijs van Juf Naomi
Doelgroep: groep 7.8
Sectie: thema halloween
Geschreven door: Juf Naomi


Print-vriendelijke pagina..
Hoorspel/poppenspel

Verdeel de klas in groepjes van 3 of 4. De kinderen gaan een hoorspel of een poppenspel maken. Het verhaal van dit spel mogen zij zelf gaan bedenken. Het moet ongeveer 10 minuten duren. Het onderwerp is horror. Voor de rest moet het volledig zelf ingevuld worden.
Bij het poppenspel moeten de kinderen er om denken dat er zelf poppen gemaakt moeten worden. Ze mogen zelf weten hoe ze die poppen gaan maken. Van papiermache, van kranten enz. Je moet aan de poppen kunnen zien wat ze voorstellen.
Bij het hoorspel moeten de kinderen er aan denken dat niet alle geluiden mogelijk zijn. Ze moeten het doen met de spullen die ze op school en thuis kunnen vinden. Maak het niet te moeilijk voor jezelf.
Voor het poppenspel moet ook een decors komen. Deze gaan de kinderen ook zelf ontwerpen en maken. Het hoeft niet zo groot als voor een echte musical, maar het moet wel duidelijk zijn waar het verhaal zich afspeelt.

Stel samen met de kinderen een datum vast waarop het spel gespeeld moet worden. Dit kan alleen voor de klas, maar het is ook leuk om het voor de ouders te doen. Kinderen hebben dan nog meer druk om er iets heel moois van te maken.


Mail Juf Naomi