Leuke lesideeen voor het basisonderwijs van Juf Naomi
Doelgroep: 5/6/7/8
Sectie: drama
Geschreven door: Juf Daphne


Print-vriendelijke pagina..

De held en de vampier (drama)

Tips:

De kinderen moeten wel geholpen worden als ze van de gang naar de kring komen met hun blinddoek om.

Om het spel moeilijker te maken kan er ook een code worden toegevoegd. Dus als de held de deur gevonden heeft moet hij eerst op een neus drukken of aan een oor trekken voordat de deur open gaat.

Doelen:

Wennen aan fysiek contact met medespelers.

Stilte kunnen bewaren ten behoeven van het spelplezier.

Voor de held en vampier: andere zintuigen (vooral gehoor) gebruiken dan het zicht.

Uitleg:

De vampier heeft de schat van de held gestolen. De held gaat die schat terug halen in het kasteel van de vampier. De vampier is op dat moment even weg, maar als de held in het kasteel aan het zoeken is komt de vampier terug en ziet dat er iemand in zijn kasteel is geweest en gaat hem zoeken.

 De kinderen gaan in een kring staan. Er worden 2 kinderen gekozen, 1 daarvan is de held en de andere is de vampier. De held en de vampier krijgen allebei een blinddoek om en moeten op de gang gaan staan. Terwijl de vampier en de held op de gang staan pakken de kinderen in de kring elkaars handen vast. Iedereen houd op de zelfde manier de handen vast behalve de kinderen van de deur. Door te voelen aan de handen kan de held voelen waar de deur zit, terwijl de held aan het zoeken is komt de vampier hem zoeken. Ze moeten dan allebei in de kring gaan staan. Als de held de deur heeft gevonden kan hij naar buiten… maar dat moet wel zijn voor de vampier hem tikt. Anders heeft de vampier gewonnen.Mail Juf Naomi