Leuke lesideeen voor het basisonderwijs van Juf Naomi
Doelgroep: 7/8
Sectie: bewegingsonderwijs
Geschreven door: Juf Petra


Print-vriendelijke pagina..
De handstandoverslag

Benodigdheden:

1 Trampoline
1 Kast
1 Mat

Begin van de les:

Laat iedereen eerst helpen om alles klaar te zetten, en laat daarna iedereen een bal pakken om zelf om met meerderen iets te doen.
En ga misschien voor je gaat beginnen iedereen een paar rondjes rennen/huppelen/hinkelen.

Handstandoverslag:

De mat ligt achter de kast, en voor de kast ligt de trampoline. Laat eerst iedereen een hurksprong maken. En laat 1 of 2 kinderen die dat al goed kunnen het voordoen (indien mogelijk) of doe het anders zelf. Als iedereen 1 of 2 keer is geweest moeten ze een wendsprong maken over de kast (en laat het weer voordoen) als iedereen dat goed heeft gedaan laat je een handstandoverslag zien (door jezelf of door een kind) vang het kind eerst op, laat het niet gelijk alles zelf doen.
Als iedereen het met hulp heeft gedaan vraag je steeds aan het kind dat aan de beurt is of hij/zij het zelf wil doen of nog een keer met hulp.

Je kan het ook in 2 keer doen.

Slot:

Fopbal, laat de kinderen een grote kring maken, iedereen staat met de handen op zijn of haar rug. Doe eerst een rondje zonder dat je af kan gaan, gooi de bal en ze moeten hem vangen, als ze dat niet doen zijn ze af en moeten ze gaan zitten, maar je kan hem ook nep gooien, ze mogen hun handen dat niet van hun rug halen, anders zijn ze ook af.Mail Juf Naomi