Leuke lesideeen voor het basisonderwijs van Juf Naomi
Doelgroep: 7/8
Sectie: drama
Sectie: thema halloween
Geschreven door: Meester Luke


Print-vriendelijke pagina..
Drama om bij te griezelen

Activiteit 1:Een eng hoorspel (in tweetallen)

Doelen:
-De kinderen kunnen aangeven wat een hoorspel is en wanneer dit populair was.
-De kinderen kunnen een mening vormen over het fenomeen hoorspel.
-De kinderen kunnen zelf een hoorspel in elkaar zetten met behulp van beperkte middelen.


Ik dacht in de eerste instantie alleen aan het beluisteren van een hoorspel. Dit kan een hoorspel zijn dat je als leerkracht zelf maakt, maar er zijn ook goede hoorspelen te vinden op Cd's. Mijn eigen zoektocht heeft nog niet voldoende opgeleverd dus ik zou voor een zelfgemaakt hoorspel gaan. Je kunt eerst met de kinderen stilstaan bij het begrip hoorspel. Wanneer was dit erg populair? Wat is er zo leuk aan? En ga zo maar door. Daarna gaan de kinderen in tweetallen zelf een hoorspel bedenken. Dit hoorspel nemen ze op met behulp van de cassetterecorder of de computer. Anderen kunnen dit hoorspel later beluisteren. De leukste hoorspelen kunnen we op de site plaatsen.

Activiteit 2: Een griezelig toneelstuk uitvoeren (klassikaal)

Doelen:
-De kinderen kunnen in een groepje een verhaal verzinnen voor een toneelstuk.
-Dit toneelstuk kunnen ze voor de klas uitvoeren.


De kinderen worden in groepjes verdeeld. Met de groep krijgen ze een uur de tijd om een griezelig toneelstuk van drie tot vijf minuten te bedenken. Nadat de kinderen hebben geoefend besluiten we het geheel met een uitvoering van de verschillende toneelstukjes.

Activiteit 3:Bewegen op griezelige muziek

Eerder genoemde griezelmuziek kun je ook gebruik om enge bewegingen op te bedenken. We kunnen eerst gaan kijken naar de beruchte Trhiller videoclip van Michael Jackson. We gaan in groepjes een enge dans bedenken op muziek. Elk groepje krijgt een ander muziekstuk om te gebruiken.

Met dank aan meester Luke






Mail Juf Naomi