Leuke lesideeen voor het basisonderwijs van Juf Naomi
Doelgroep: 3/4
Sectie: drama
Geschreven door: Juf Daphne


Print-vriendelijke pagina..
Diddl = onderwijsassistent
helpers = de klas


De piratenschatDiddl geniet van een van heerlijke zomerdag aan het strand, om te graven en kastelen te bouwen . Daarbij vindt hij een schatkaart. Het is hem meteen duidelijk dat dit een oude piraten schatkaart is die bij een gezonken piraten schip hoort.
Diddl gaat duiken naar de piratenschat! Help hem, samen met de schatkaart de schat te vinden.

Diddl trekt zijn duikpak aan. (vertelpauze voor spel) Hij doet zijn snorkel op en luchtflessen op zijn rug vraagt of iedereen het ook wil doen. (vertelpauze voor spel) Als iedereen het gedaan heeft zijn we klaar om te water in te springen. (vertelpauze voor spel)

Na een paar meter zwemmen komt er iets op ons afgezwommen. (vertelpauze voor spel) We dachten aan iets engs maar het bleek een hele mooie dolfijn te zijn. (vertelpauze voor spel) De dolfijn leidde ons naar de grot die volgens de kaart richting de schat zou leiden. (vertelpauze voor spel) Op de grond van de grot liggen allemaal zee-egels, dat wordt springen. (vertelpauze voor spel) Aan de kant van de egels is de uitgang van de grot. (vertelpauze voor spel)

Voor ons zien we een groot bos van zeewier verschijnen. (vertelpauze voor spel) We moeten door het wierbos heen want boven het wier steek de mast van het schip uit. (vertelpauze voor spel) In het wierbos moet je met je handen voor je uit lopen omdat er heel veel planten in de weg staan. (vertelpauze voor spel) Aan de rand van het bos zie je de romp van het schip liggen.

Als we in het schip zijn schrikken we van lichtje, dat blijken lichtgevende visjes te zijn. Na een paar krakende, half in zakkende trappen af te zijn gegaan komen we terecht op mooie verdieping. (vertelpauze voor spel) In de hoek staat de schatkist. (vertelpauze voor spel) Maar als de schatkist opengaat dan zit er niks in de kist. (vertelpauze voor spel) De bodem van de kist is verdwenen en daardoor ligt de schat een verdieping lager. (vertelpauze voor spel)

De schat ligt nu op de onderste verdieping van het schip na langzaam de trap zijn af gegaan moet je voorzichtig zijn. (vertelpauze voor spel) Want er zitten gaten in de bodem. (vertelpauze voor spel)

En daar op de grond ligt de schat, honderden munten. (vertelpauze voor spel)

Toen hij de munten naar boven wilden zwemmen was de zak die hij had te zwaar. (vertelpauze voor spel) Op dat moment zwemt de dolfijn langs en ziet dat er problemen zijn. (vertelpauze voor spel) De dolfijn zwemt naar ons toe en neemt de zak voor ons mee op zijn rug.(vertelpauze voor spel)


EindeMail Juf Naomi