Leuke lesideeen voor het basisonderwijs van Juf Naomi
Doelgroep: 5/6/7/8
Sectie: bewegingsonderwijs
Geschreven door: Juf Dianne


Print-vriendelijke pagina..

Boterhamzakjes- race

Dit spel is een soort estafette.

Nodig:

-    plastic zakjes
-    banken
-    korven
-    hoepels
-    pionnen


Lesopzet:

De kinderen worden in groepjes verdeeld. Stel dat je 4 groepjes hebt, dan heb je plastic zakjes, 2 korven, 4 hoepels en 4 banken nodig om mee te beginnen.
De banken zet je in de lengte neer. De groepjes gaan er in een rij achter staan. Aan de andere kant van de zaal liggen hoepels met daarin plastic zakjes. Voor elk kind ligt er 1. Achter de hoepels staan 2 korven. Dat zijn de prullenbakken. 2 groepjes kunnen met 1 korf doen.

De kinderen moeten over de bank heen rennen, naar de andere kant van de zaal rennen, een zakje pakken, opblazen, laten knallen en in een korf gooien, terug rennen en de volgende aantikken. De kinderen die geweest zijn gaan zitten zodat je goed kunt zien welk groepje als eerste klaar is.

Bij de 2e ronde worden er nog 4 hoepels achter de banken gelegd. Als de kinderen over de bank heen zijn moeten ze zichzelf door de hoepel heen halen.

Bij de 3e ronde zet je pionnen achter de hoepels. Als de kinderen over de bank heen zijn en door een hoepel heen zijn moeten ze slalommen om de pionnen tot ze bij de plastic zakjes zijn.

Natuurlijk zijn er nog veel meer ‘hindernissen’ te bedenken.
Kinderen zijn over het algemeen erg enthousiast. Je mag immers niet elke week met plastic zakjes knallen bij de gymles!Mail Juf Naomi